Barion Pixel

OPTITAX Számviteli Kft.

Vegyen ki több profitot

Ismerje meg a részleteket

Könyvelés vállalkozások részére

Kulcs a vállalkozás sikeréhez

OPTITAX Pénzügyi Nap

Tanulja meg vállalkozása pénzügyeit

Kérdése van?
Összegyűjtöttük a legtöbbször feltett kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat!

Amennyiben nem találja a választ kérdéseire, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Riportot készítenek a vállalkozásom ererdményeiről?

Havonta biztosítjuk a vállalkozás számára azokat a pénzügyi adatokat, melyek a vállalkozás eredményét mutatják meg.

Elkészítik a KSH bevallásom?

A Központi Statisztikai Hivatal minden évben kijelöli, hogy a vállalkozások milyen KSH bevallás benyújtására kötelezettek. Ezen bevallások elkészítését vállaljuk át, amennyiben az a könyvelésből kinyerhető adatokon alapszik. Vannak olyan bevallások is, melyek a könyvelési adatokból nem állíthatók össze, ugyanis kizárólag szakami működésre vonatkoznak, ezeknek a bevallásoknak az elkészítését a Megoldó csomag sem tartalmazza.

Munkáltatói igazolások készítenek?

Kérés esetén a bérszámfejtő programunkból előállítható munkáltatói igazolást bocsátunk a rendelkezésére. Vagy a munkavállaló által kért formátumot készítjük el a kéréstől számított 2 munkanapon belül.

Hatósági ellenőrzésen képviselnek?

Összekészítjük az ellenőrzésre a bekért dokumentumokat, és meghatalmazás esetén eljuttatjuk a NAV-hoz. Megoldó csomagunk sem tartalmazza azoknak a dokumentumoknak az elkészítését, melynek a vállalkozás a törvényben előírt határidőig nem tett eleget, és ezt az ellenőrzés hatására készíteti el. Ezeket az ellenőrzés során előírt határidőre teljesítjük, de sürgősségi felárral.

Tudnak segíteni a könyvelési anyagok Önökhöz való eljuttatásában?

Futárral elhozzuk az anyagot az Ön irodájából. Gondoskodunk arról, hogy az összekészített könyvelési anyaga eljusson hozzánk.

Munkaügyi állásfoglalásokban segítenek?

Vannak olyan esetek, amikor a törvényben nem egyértelmű a szabályozás, vagy átfedések vannak a különböző törvények között, és így nem dönthető el teljes bizonyossággal, hogy a cége esetében hogyan járjunk el. Ekkor a saját nevünkben az érintett céget meg sem említve írásos állásfoglalást kérünk az esetre.

Végeznek nettó-, bruttó bérkalkulációt?

Kérésre elkészítjük a bérkalkulációkat egy esetlegese új munkatárs felvételéhez, vagy a béremeléshez.

Egyszerűsített foglalkoztatáshoz kapcsolódó kérdésekben segítenek?

Egyszerűsített foglalkoztatáshoz kapcsolódó bérkalkuláció: Segítséget nyújtunk annak megállapításában, hogy az adott feladat esetében mi az a minimum és maximum bér, amit a munkáltató kifizethet, és ez mekkora bérteherrel jár a vállalkozásnak.

 

Egyszerűsített foglalkoztatáshoz tartozó munkaszerződések készítése, igazolások kiadása: Elkészítjük a szerződést, és kiadjuk a szükséges igazolásokat.

Konzultációs lehetőséget lehet kérni Önöktől?

Telefonos, vagy személyes konzultációs lehetőség a könyvelővel: Amennyiben kérdése van a könyvelője felé, úgy a csomaghoz tartozó módon konzultációt kérhet.

 

Telefonos, vagy személyes konzultációs lehetőség Jászberényi Ivett ügyvezetővel, közgazdásszal: Amennyiben kérdése van, úgy a csomaghoz tartozó módon konzultációt kérhet.

Segítenek a vállalkozásom pénzügyi tervezésében?

Évente egy alakalommal, közreműködünk a vállalkozás tárgyévi költségvetésének a megtervezésében.

Kielemzik a cégemet?

Kielemezzük és írásba foglaljuk, hogy a cége, az elérhető nyilvános adatok alapján milyen képet mutat a piacnak. Azonban ezt az elemzést kérheti nem a saját cégére, hanem valamelyik konkurenciájára, beszállítójára, vagy vevőjére is. Ezt évente egyszer tesszük meg.

Nullás igazolást kérnek helyettem?

Amennyiben vállalkozása nincs fent a köztartozásmentes adatbázisban (KOMA), és szüksége lenne egy nullás igazolásra, akkor az elektronikus igénylést elvégezzük Ön helyett.

Pénztárgép regisztrációs kódot Önök igényelnek?

A pénztárgépvásárlás úgy lehetséges, ha előzetesen a NAV-tól erre egy kódot igényelt a vállalkozás. Ennek a feladatát átvállaljuk.

Elékészítik a személyi jövedelemadómat?

A cég tulajdonosának és ügyvezetőjének (kivételes esetekben azok családtagjainak) leellenőrizzük a NAV által készített SZJA bevallás tervezeteket, és szükség esetén javítjuk azokat.

Szigorú sorszámadású nyilvántartások elkészítésében segítenek?

A törvény által nyilvántartásra kötelezett bizonylatokat az előírásoknak megfelelően vezetjük. Ez az egyik első nyilvántartás, amit ellenőrzéskor bekérnek.

Tárgyi eszköz leltár elkészítésében segítenek?

A leltározáshoz egy előkészített listát adunk át mellyel gyorsabb leltározást biztosítunk. Igény esetén javaslatot teszünk a tárgyi eszközök jelölésére, rendszerezésére.

Pályázati dokumentációt készítenek?

Pályázati dokumentáció pénzügyi részeinek az elkészítése: A vállalkozások életében szükség lehet pályázati dokumentáció elkészítésére, vagy amennyiben már rendelkezik valamilyen pályázattal, akkor az éves jelentések elkészítésére. Ebben az esetben kitöltjük a okmányok pénzügyi részekre vonatkozó kérdéseket, és biztosítjuk a főkönyvet.

 

Hitelkérelemben tudnak segíteni?

A vállalkozások életében szükség lehet hitel felvételre, vagy amennyiben már rendelkezik valamilyen hitellel, akkor a negyedéves jelentések elkészítésére a bank felé. Ebben az esetben kitöltjük a dokumentumok pénzügyi részekre vonatkozó kérdéseket, és biztosítjuk a főkönyvet. Ezt minden esetben egyeztetjük a cél elérése érdekében.

Miben
segíthetünk?

Vegyen ki több profitot

Ismerje meg a részleteket

Könyvelés vállalkozások részére

Kulcs a vállalkozás sikeréhez