OPTITAX Számviteli Kft.

Vegyen ki több profitot

Ismerje meg a részleteket

Könyvelés vállalkozások részére

Kulcs a vállalkozás sikeréhez

A könyvelő féláras, de bírsággal triplaáras

A minap beszélgettünk az egyik Megbízómmal a 2021-es év zárása kapcsán. Néhány éve – pontosan kettő – vettük át a cége könyvelését. A mi havidíjunk akkor 300.000 Ft volt, az előző könyvelőé 120.000-Ft, azonban a Megbízónk mégis sokkal jobban járt velünk. A könyvelési díjra valóban kevesebbet fizetett, de ha hozzáadjuk a befizetett adóbírságot és azt a pénzt is, amit az ügyvédre költött a vizsgálatok folyamán, akkor mi arányaiban még ma is ingyen könyvelünk neki.

Beszélgetésünk során visszaemlékeztünk az akkori időkre, hogy milyen dilemma volt neki a kiajánlott könyvelési díjunk elfogadása. Nem tudta megítélni, hogy valóban jó szakemberek vagyunk-e, biztonságban lesz-e a cége nálunk, és vajon el fogja-e tudni kerülni a jövőben az adóbírságot.

Ma viszont már tudja, hogy jól döntött és hálás magának azért, hogy volt bátorsága elfogadni az ajánlatunkat. Azt mondta, hogy a kőkorszakból az űrkorszakba került, amikor velünk szerződött.
Nyugodtan alszik, még a NAV ellenőrzések alatt is, mert mindig minden rendben van nála. Most látja, hogy mit jelent az, hogy a könyvelő iroda munkatársai folyamatosan képezik magukat, hogy jó gépekkel, szoftverekkel dolgozunk és tudja azt is, hogy magasabb a könyvelési díja, mint a féláras előző könyvelőnél, de mégis anyagilag sokkal jobban jár.

Ezért, amikor azt mondják nekem, hogy magas a könyvelési díjam, mert más féláron is megcsinálja, csak mosolygok. Tudom, hogy néhány vállalkozónak szükséges kipróbálnia őket is, hogy aztán elégedett és hálás Megbízóként jöjjenek utána az OPTITAX Számviteli Kft.-hez.