Barion Pixel

OPTITAX Számviteli Kft.

Vegyen ki több profitot

Ismerje meg a részleteket

Könyvelés vállalkozások részére

Kulcs a vállalkozás sikeréhez

OPTITAX Pénzügyi Nap

Tanulja meg vállalkozása pénzügyeit

Adóellenőrzés, duplikáció miatt!

Sok problémát okoz, hogy a vállalkozók nem tudnak róla, hogy – megszokásból, vagy az új technikai felételek miatt – duplán küldik be a bevételeket a NAV-hoz. Bevallani azonban helyesen vallják be, így óriási eltérés keletkezik a NAV-nál, ami miatt ellenőriznek. 

Mire figyeljünk? 

  • A pénztárgépbe ne üssük be a kiállított számlákat! Ha számlát állítunk ki, akkor az online bekerül a NAV rendszerébe, és ha a pénztárgépbe is beütjük, akkor azt a pénztárgép is jelenti.
  • Ügyeljünk arra, hogy a nyugtát ne küldjük be online! Pl.: Nem helyes, hogy a készletkezelő programunk is szolgáltat adatot, ha pénztárgépet használunk, mert a pénztárgép online átadja a bevételeket a NAV-nak.
  • Figyeljünk arra is, hogy a nyugtát ne küldje be online a készletkezelő programunkkal is, amennyiben számlát állítunk ki, mert a számlázó program is szolgáltat adatot!

Mindenképpen járjatok utána – amennyiben több programot használtok -, hogy melyik szoftver, milyen adatokat szolgáltat, és az is fontos, hogy elsődlegesen melyik szoftverből vagyunk kötelesek adatot szolgáltatni. 

Van hasonló tapasztalatotok? Osszátok meg Facebook oldalunkon kommentben, hogy segítsük egymást 😉