Barion Pixel

OPTITAX Számviteli Kft.

Vegyen ki több profitot

Ismerje meg a részleteket

Könyvelés vállalkozások részére

Kulcs a vállalkozás sikeréhez

OPTITAX Pénzügyi Nap

Tanulja meg vállalkozása pénzügyeit

Mi alapján akar vállalkozása pénzügyeivel kapcsolatban felelősségteljes döntést hozni, ha nem tudja milyen számokat figyeljen?

Ebben a bejegyzésben szeretnénk rávilágítani arra is, hogy mik azok a hazugságok, félreértések, amik jelenleg meggátolják, hogy pénzügyileg kezében tartsa vállalkozását!

Romboljuk le a tévhiteket és kifogásokat!

👉 1. A könyvelőm mindent megold

Sokan azt hiszik, hogy a könyvelő a mindenható a cégnél és nála senki nem tudja jobban a cégünk pénzügyeit.

A valóság viszont az, hogy a cégvezetőnek – vagyis Önnek – szükséges a legjobban ismerni a pénzügyi lehetőségeit, sőt a veszélyes buktatókat is, hogy vállalkozása ne induljon el a pénzügyi lejtőn! Tudnia kell, hogy a hazai könyvelők nagyobb része – és itt valóban tisztelet a kivételnek – pontos, de számlakönyvelő. Ön beviszi a számlát és pontosan lekönyvelik. Nagyon kevés az a könyvelő, aki gazdasági tanácsot ad és belemélyed a vállalkozása pénzügyeibe. Sőt az összefüggéseket sem figyelik. A döntéseket viszont Önnek kell meghozni.

De kérdem: Mi alapján akar döntést hozni, ha nem tudja mit kell figyeljen?

Tehát kijelenthetjük, hogy Önnek kell a legjobban tisztában lenni a cégére negatívan ható kritikus számokkal és azok összefüggésével.

👉 2. Profitot csak akkor tudok kivenni, ha kifizettem mindent

Rengeteg helyről azt halljuk vissza, sőt még tanítják is, hogy a profit képlete az alábbi: Bevétel – Kiadás = Nyereség / Profit

Elmondták, hogy:

✅ a cégeknek eladásból lesznek bevételei
✅ a bevételekhez kapcsolódnak kiadások
✅ és ami megmaradt, az a profit, a cégtulajdonosé
Mindannyiunknak elmondták ezt a képletet.

Matematikailag van értelme, de a végrehajtás során hogyan hat a vállalkozókra?

Ennek a képletnek a problémája nem matematikai. A probléma az, hogy nem működik együtt az emberi természetes viselkedésünkkel. Nem működik azzal, ahogyan be vagyunk programozva.

Nem működik a vállalkozásunk, ha arra koncentrálunk, hogy a profit az utolsó. Ezzel adatot küldünk az agyunknak, hogy az nem fontos, elhanyagolható! Nem baj, ha nincs PROFIT csak az a lényeg, hogy ki tudjuk fizetni a cég számláit.

Ezért most legyen bátorságunk, a belénk nevelt hitrendszert felülírni, még akkor is, ha a könyvelő, adótanácsadó szakma, még ma sem ismeri el ezt a gondolkodásmódot, írjuk át a hazug képletet, ami rossz irányba viszi a tudatalattinkat!

Felejtsük el az eddig használt képletet és írjuk át erre:

❗️ BEVÉTEL – PROFIT = kiadások ❗️

Ahelyett, hogy megpróbálnánk változtatni azon, akik vagyunk, változtassunk a rendszeren, hogy mit fogunk tenni.

Először tegyük félre a cégtulajdonosnak járó profitot és csak a megmaradt pénzt fordítsuk a többi kiadásra! Ebben az esetben szükséges lesz jobban átgondolni a többi kiadást? Biztosan!

Tehát kijelenthetjük, hogy a Profit First nélkül az emberi elme visszatér arra, hogy ami sürgős először azt fizeti ki és ezek a számlák lesznek, nem pedig a tulajdonosnak járó osztalék. Ezért érdemes elkezdeni és megtanulni a már bizonyított új pénzkezelési rendszert!

👉 3. Nem először találkozunk azzal az állítással, hogy ha kapunk egy NAV ellenőrzést akkor biztosan nagyon meg fognak minket büntetni!

Ez viszont valójában azért nem igaz, mert ott is emberek dolgoznak és a jól felépített kommunikáció csodákra képes.

Megvannak azok a fontos lépések, amiket be kell tartson, ha ellenőrzés alá vonják. Megvan a menetrendje, hogy mit tegyen, ha éppen időt kell nyerjen egy dokumentum beszerzése kapcsán. És semmiképp ne mondja azt, hogy nincs meg, higgye el önnél minden megvan! 🙂

Fontos, hogy nem szabad dolgokba saját magunkat belebonyolítani.

Ha betartja a lépéseket és tudja, hogy mit kell mondjon, mit kell tegyen adott szituációban, akkor együttműködve a hatósággal büntetés nélkül is megélhet egy ellenőrzést.

Ennyit tehát a kifogásokról, melyek eddig visszafogták, hogy jelentkezzen az OPTITAX Pénzügyi Napra.

Látja, hogy mindegyik alaptalan? Ne hagyja, hogy az innen-onnan hallott pletykák, vagy a belső mumusa döntsenek ön helyett.

Ha nincs további kérdése, akkor foglalja le a helyét a bejegyzés végén található linkre kattintva.

Ha pedig van kérdése van, akkor tegye fel bátran!