Barion Pixel

OPTITAX Számviteli Kft.

Vegyen ki több profitot

Ismerje meg a részleteket

Könyvelés vállalkozások részére

Kulcs a vállalkozás sikeréhez

OPTITAX Pénzügyi Nap

Tanulja meg vállalkozása pénzügyeit

Viszlát KATA, szerettelek és hiányozni fogsz …….., de az élet megy tovább és eddig MINDIG jobb jött

Kedves Vállalkozók! Ne aggódjanak, a KATA adónem esetleges megszűnésének hírei kapcsán! És, hogy miért ne aggódjanak? Megmutatom. Tekintsünk vissza, kiragadva néhány fontos gondolatot.

A vállalkozók komolyabb adóztatása a Bokros-csomaggal kezdődött. Igaz, hogy már fizetési kötelezettségünk volt, de sok minden akkor alakult ki, és szinte minden elszámolható volt költségként. Amikorra, letisztázódtak a szabályok és már azt gondolták a vállalkozók, hogy nem érdemes vállalkozni, jött az EVA.

A pályafutásom elején érkezett. Emlékeznek? Áfásan állítottuk ki a számlákat, mégsem volt Áfa fizetési kötelezettségünk. Már a be nem fizetett Áfából fedezni tudtuk az összes adót. Majd hosszú évek múlva, elkezdték az EVA adót emelni és lassan ki is vezették. Azt gondolák a vállalkozók, hogy itt a vég, de kaptuk helyette a KATA-át.

Most pedig, sok éve itt van nekünk a KATA. Szeretjük, mert ennek is kedvező az adózása, de már egy ideje tapasztaljuk a szigorítást is.

Azonban 2022-től a KATA szigorítások mellett, nagyon kedvezővé vált az átalányadózás. Sőt drasztikusan csökkent a szociális hozzájárulásai adó, a KIVA már csak 10% és eltörölték a szakképzési hozzájárulást.

Szóval, azt kérem, hogy ne essenek kétségbe, továbbra is fókuszáljanak a vállalkozásuk működtetésére, mert az adózási rendszer változik. Egyik adó jön, a másik megy, de abban biztosak lehetünk, hogy mindig lesz olyan adónem, ami kedvező számunkra.


Amennyiben szeretné átlátni vállalkozása pénzügyeit egynapnyi tanulással, akkor kattintson a gombra és nézze meg az OPTITAX Pénzügyi Nap részletes programját. Ezen a napon megmutatjuk azt a cégvezetési módszertant, amivel az örök mókuskerékből kilépve pénzügyileg szabad vállalkozóvá válhat. Kattintson a gombra!