Barion Pixel

OPTITAX Számviteli Kft.

Vegyen ki több profitot

Ismerje meg a részleteket

Könyvelés vállalkozások részére

Kulcs a vállalkozás sikeréhez

OPTITAX Pénzügyi Nap

Tanulja meg vállalkozása pénzügyeit

Cégautóadó – Így lesz egy hétköznapi adóból híresség, akarom mondani hírhedtség

Hetek óta lázban tartja a vállalkozókat az a tudat, hogy a cégautóadó 2022. július 1 és 2022. december 31 között szinte megduplázódik, és hogy utána mi lesz nem tudjuk. Azonban, az őszinte véleményem az, hogy később sem fogják visszaállítani a mostani mértéket.

Döbbenetes, hogy egy autó, ami a cégek életében eddig egy normális működést szolgáló eszköz volt, ennyire hirtelen és ennyire váratlanul luxus terméknek számítson.  Időt pedig nem adtak a cégeknek a felkészülésre.

A szabályozás nem változott, ugyan azokra az autókra kell fizetni cégautóadót, mint eddig. Nincs újabb adókedvezmény, nincs szigorítás, nincs átmeneti időszak.

Nézzük, hogyan változnak az adótételek:

Kedves Vállalkozók, egy megoldást hallottam a jelenlegi helyzetre, egy általam nagyra tartott üzletembertől, és ezt most megosztom:

  1. Maradj nyugodt! Mert a Te lelkiállapotodat tükrözik le a kollégáid!
  2. Állíts össze a cégeden belül egy kis csapatot (mindenkit ne vonj be), akivel átgondoljátok azt, ha bekövetkezne egy kisebb gazdasági válság, akkor azt hogyan fogjátok kezelni.
  3. Határozott vezetői döntéseket hozz!

Amennyiben szeretné átlátni vállalkozása pénzügyeit egynapnyi tanulással, akkor kattintson a gombra és nézze meg az OPTITAX Pénzügyi Nap részletes programját. Ezen a napon megmutatjuk azt a cégvezetési módszertant, amivel az örök mókuskerékből kilépve pénzügyileg szabad vállalkozóvá válhat. Kattintson a gombra!