Barion Pixel

OPTITAX Számviteli Kft.

Vegyen ki több profitot

Ismerje meg a részleteket

Könyvelés vállalkozások részére

Kulcs a vállalkozás sikeréhez

OPTITAX Pénzügyi Nap

Tanulja meg vállalkozása pénzügyeit

Miért fontos a profit? Hogyan vegyünk fel szabályosan osztalékot?

A profit vagy nyereség a vállalkozások számára rendkívül fontos, mert az mutatja meg, hogy mennyi pénzt keresnek a tevékenységükkel. A nyereség lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy újra befektessen a vállalkozásba, és növelje a jövőbeli bevételt és nyereséget. Emellett a nyereség jelzi a vállalkozás pénzügyi stabilitását és egészségét, ami fontos a befektetők, hitelezők és potenciális üzleti partnerek számára is. Azok a vállalkozások, amelyeknek stabil és magas nyeresége van, nagyobb eséllyel vonzzák magukhoz a finanszírozást és a tőkét a jövőbeli növekedésükhöz. Így a profit fontos szerepet játszik a vállalkozások sikeres működésében és növekedésében.

A nyereséget bent hagyhatják a cégben a jövőbeni beruházásokra, vagy osztalékként kifizethetik a tulajdonosoknak. Azonban célszerűbb a két módszert vegyesen alkalmazni.

Amennyiben, az éves beszámoló alkalmával a taggyűlés úgy határoz, hogy egy jelentősebb összegű osztalékot fizetnek ki a tulajdonosoknak, akkor azt az összeget nem kötelező egyben felvenni. Például: A kft-nek egy tulajdonosa van. Jóváhagyott osztalék 10.000.000-Ft. Akkor ezt az összeget nem kötelező egyben felvenni, hanem dönthetnek úgy, hogy több részletben lesz kifizetve. Ez a cég likviditása szempontjából sem megterhelő.

Ma, Magyarországon az egyik legkedvezőbb jövedelemforrás adózás szempontjából a tulajdonosoknak az osztalék felvét, és fontos, hogy csak legálisan vegyünk ki a cégből jövedelmet! 😉